Aktuality



Připravili jsme pro Vás dvě zajímavé akce.
- Dárek za pomoc s průzkumem

- Možnost stát se odborníkem na výživu.

Věříme, že budou pro Vás tyto akce zajímavé a těšíme se na Vás.
Váš tým XL-S linie.

DÁREK ZA POMOC S PRŮZKUMEM.
Stačí vyplnit malou ANKETKU a za odměnu máte od nás dárek.
Samy se Vám ozveme a domluvíme s Vámi předání.
Na konci ankety zadejte kodové číslo: 14ZZ
klikni pro ANKETKU.


KURZ PORADCE PRO OPTIMALIZACI JÍDELNÍČKU.
Je výživa Vaším koníčkem?
Hledáte nové uplatnění?
Rádi pomáháte lidem?

Využijte naše 15 leté zkušennosti.
Absolvujte tento kurz a získejte hodnotné informace a staňte se profesionálem a pomáhejte ostatním na cestě za správným stravováním.
klikni pro KURZ

Odkyselení těla

KYSELOST ORGANIZMU

Kyselost našeho těla se zvyšuje při nadměrné konzumaci masa a uzenin, tuků, cukru, bílého pečiva a dalších na první pohled i zdravích potravin, když jíme příliš mnoho, rychle a často, málo pijeme, žijeme ve stresu, neodpočíváme a máme nedostatek a nebo naopak hodně pohybu.

 

Naše tělo je uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let. Ovšem v důsledku současného životního stylu tloustneme, trpíme nemocemi, předčasně stárneme a umíráme.

Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter. Chybné návyky ve stravování však vedou k tomu, že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje. Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemocí. Kurt Tepperwein, známý německý terapeut a léčitel, ve své knize vysvětluje, proč je překyselení těla tolik nebezpečné a co udělat pro to, abychom znovu obnovili rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami v těle.

Čím více jsi kyselý, tím více jsi mrtvý.  Kurt Tuppetwein

 

Zvýšená kyselost těla je jednou z mnoha příčin:
- rychlejšího stárnutí, nadváhy, kazivosti zubů, řídnutí kostí – osteoporózy, lomivosti nehtů, vlasů, dny, bolestí kloubů, revmatu, neplodnosti, obezity, onemocnění jater a ledvin, zvýšeného tlaku, pálení žáhy, zácpy, žaludečních a dvanácterníkových vředů, zažívacích potíží, kožních potíží – ekzémů, gastritidy – zánětu žaludku, srdeční slabosti, oslabení cév, nervozity, únavy a řady dalších nemocí včetně rakoviny.
Kyselost se pojí snad ke všem chorobám. Obezita se řadí mezi ně.
Kyselost má vliv i na srdce. Srdce v kyselém prostředí stejně jako celé tělo nemůže dostatečně využívat kyslík.
Naše tělo udržuje krev mírně zásaditou s pH od 7,35 do 7,4 – s občasnými nepatrnými výkyvy. Pokud by se tato hodnota výrazně snížila, člověk zemře.
Jak si lze představit negativní dopad překyselení v těle? Stačí, když si představíme kyselý déšť v přírodě. Kyseliny rozpouštějí kámen i kov, jsou agresivní. Když pak působí kyselost v těle, její účinky jsou také zatěžující. Během látkové výměny v těle neustále vznikají kyselé látky, jako např. kyselina močová, uhličitá, mléčná, octová a dokonce i solná. Pokud je jejich odbourávání v těle narušeno, podílí se na okyselování organismu.
Kyseliny vnikají nejdříve do krve. Jsou-li však její ochranné látky (např. zásadotvorné minerály) vyčerpány, je přebytek kyselin odveden do vaziva. Buňky pojivové tkáně jsou robustnější, takže jedovaté látky je tak snadno nepoškodí.  Pojivová tkáň – vazivo obklopuje všechny tělesné buňky jako ochranná vrstva.

Pokud je pojivová tkáň přetížena a nemůže přijmout další kyselé látky, začnou se kyseliny zadržovat často v tucích, čímž se začne více vytvářet tuková tkáň na další a další kyseliny. To způsobí nadváhu.
Dále se kyseliny mohou usazovat v kloubech, kde způsobují bolestivé záněty, jako je pakostnice, revma nebo polyartritida. Jakmile kyselé usazeniny zničí chrupavku, vzniká artróza. V překyselené tkáni se zhoršuje kvalita krve. Červené krvinky výrazně ztrácejí svou pružnost a nemohou proniknout do jemných cévek. V těle začíná chybět kyslík.

K sestavení opravdu optimálního jídelníčku na tělo je třeba brát v potaz i další faktory (např. krevní skupiny, metabolický typ těla, Glykemický index, nadváha Jablko-Hruška a další.)
Komplexnost Vám rádi vysvětlí naši proškolení poradci na osobní konzultaci.