Aktuality



Připravili jsme pro Vás dvě zajímavé akce.
- Dárek za pomoc s průzkumem

- Možnost stát se odborníkem na výživu.

Věříme, že budou pro Vás tyto akce zajímavé a těšíme se na Vás.
Váš tým XL-S linie.

DÁREK ZA POMOC S PRŮZKUMEM.
Stačí vyplnit malou ANKETKU a za odměnu máte od nás dárek.
Samy se Vám ozveme a domluvíme s Vámi předání.
Na konci ankety zadejte kodové číslo: 14ZZ
klikni pro ANKETKU.


KURZ PORADCE PRO OPTIMALIZACI JÍDELNÍČKU.
Je výživa Vaším koníčkem?
Hledáte nové uplatnění?
Rádi pomáháte lidem?

Využijte naše 15 leté zkušennosti.
Absolvujte tento kurz a získejte hodnotné informace a staňte se profesionálem a pomáhejte ostatním na cestě za správným stravováním.
klikni pro KURZ

Krevní skupiny

OPTIMALIZOVÁNÍ JÍDELNÍČKU A ŽIVOTNÍHO STYLU PODLE KREVNÍ SKUPINY VEDE KE SNÍŽENÍ KONZUMACE NEVHODNÝCH POTRAVIN, KTERÉ MOHOU ZPŮSOBIT RŮZNÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY. TĚLO JE VELMI TĚŽCE ZPRACOVÁVÁ. JE NAOPAK VHODNÉ ZVÝŠIT KONZUMACI POTRAVIN, KTERÉ JSOU LEHCE ZTRÁVENÉ. URYCHLÍ SE TÍM METABOLIZMUS, COŽ SAMOZŘEJMĚ VEDE I K ÚPRAVĚ VÁHY.


ZÁROVEŇ JE VHODNÉ PODLE KREVNÍ SKUPINY PŘIZPŮSOBIT POHYBOVOU AKTIVITU, DIETY, JAKÉ VITAMÍNY A MINERÁLY VÍCE KONZUMOVAT, JAKÉ KOŘENÍ, JAKÉ TEKUTINY, NA JAKÉ NEMOCI JSTE NÁCHYLNÍ…..

Tento princip stravy vyvinul americký lékař Peter D´Adamo. Jídelníček je založen na principu odlišné snášenlivosti potravin konkrétní krevní skupinou. Ty se vytvářeli v různých obdobích vývoje člověka. Vyzdvihuje se zde individuální přístup a pro každou krevní skupinu se stanovují vhodné a nevhodné druhy potravin, tak jak je konzumovali předkové.
Tento přístup nechápejte jako krátkodobou záležitost, ale spíše jako celkovou změnu životního stylu. Lidé jsou rozděleny do krevní skupiny A, B, AB a O.
Můžete si tedy níže ve zkratce přečíst, co je pro Vaší krevní skupinu chápáno jako prospěšné nebo neprospěšné a nakolik se shoduje s Vámi reálně přijímanou potravou, s Vaším pohybem, životním stylem apod.
K sestavení opravdu optimálního jídelníčku na tělo je třeba brát v potaz i další faktory (např. metabolický typ těla, kyselost organismu, nadváha Jablko-Hruška a další.) Komplexnost Vám rádi vysvětlí naši proškolení poradci na osobní konzultaci.

CO JE VHODNÉ A NEVHODNÉ PRO “ÁČKA” ? (A – zemědělec, introvert)
Nositelé krevní skupiny A mají v dnešní moderní společnosti západního typu smůlu – jsou totiž neustále vystaveni tlaku trhu orientovaného na živočišné produkty. Konzumace nadbytku živočišných bílkovin je hlavní příčinou poruch trávicího traktu a postupného vzrůstu krevního cholesterolu, a tím i následných poruch zdraví. Riziko oběhového onemocnění stoupá i v důsledku stresu. Podobně je to s běžně nadměrnou konzumací tuků živočišného původu.
Ve stravě lidí s touto krevní skupinou převládala zejména rostlinná strava. Vhodné je tedy pro tyto lidi přiblížit se ke stravě vegetariánské. Tzn. dostatek ovoce a zeleniny. Jedná se o lidi upřímné a tvořivé, kteří však hůře snáší stres či fyzickou zátěž.
Slabinou organismu je citlivá zažívací soustava se slabším žaludkem a  imunitní systém otevřený k napadání infekcemi.
Náchylnost je k onemocněním: srdečním, chudokrevnost, nádory, jaterním, žlučníku a cukrovky.
Jídlo má obsahovat stravu co nejblíže vegetariánství – nepř. zeleninu, tofu, ryby, některé obiloviny, ovoce……
Vypustit ze stravy např. maso, mléčné výrobky(některé zakysané jako jogurt mohou zůstat), pšenici……

CO JE VHODNÉ A NEVHODNÉ PRO ” BÉČKA ” ? (B – kočovník, vyrovnaný)
Nositelé krevní skupiny B se zrodily v Himalájích a Indii, kde k základní potravě patřily zejména mléčné produkty a maso. Tito lidé jsou přizpůsobiví a odolní se silným imunitním systémem. Pro tuto krevní skupinu jsou velice vhodné i mořské produkty.
U lidí s krevní skupinou B existuje přímé spojení mezi stresem a konzumací červeného masa. Proto je vhodné minimalizovat konzumaci uzenin a kuřecího masa.
Náchylnost je k méně častým virovým nákazám, k autoimunitním nemocem (např. roztroušená skleróza, lupus).
Jídlo má obsahovat např. maso(ne kuřecí), mléčné výrobky, obiloviny, luštěniny, fazole, zelenina, ovoce……
Vypustit ze stravy např. kukuřici, čočku (neplatí pro červenou), pšenici, pohanku……

CO JE VHODNÉ A NEVHODNÉ PRO “ÁBÉČKA” ? (AB – vzácný, záhadný)
Nositelé krevní skupiny AB existují zhruba 1000 let. Jedinci s touto krevní skupinou mají citlivý zažívací a tolerantní imunitní systém. Nejvíce jim vyhovuje vyvážená kombinovaná strava, ale je vhodné se více řídit spíše podle krevní skupiny A.
Lidé s touto krevní skupinou jsou více náchylnější ke tvorbě hlenu, proto by si měli všímat příznaků dýchacích potíží, zánětů vedlejších dutin nosních a ušních infekcí, které by mohly signalizovat, že by měli zastavit přívod mléčných výrobků.
Slabinou organismu je citlivá zažívací soustava, tolerantní imunitní systém může být otevřený vůči infekcím.
Náchylnost je k onemocněním: srdečním, chudokrevnost, nádory.
Jídlo má obsahovat např. maso, ryby, částečně mléčné produkty, tofu, obiloviny, ovoce, zeleninu……
Vypustit ze stravy např. tmavé maso, semínka, pohanku, kukuřici……

 

CO JE VHODNÉ A NEVHODNÉ PRO “NULKU” ? (0 – lovec, vítěz)
Nositelé krevní skupiny 0 žili již před asi 40 tisíci lety v Africe a živili se lovem. Proto mají “silné” zažívání, které je schopné zpracovat bez následků více masa, než jsou schopni nositelé ostatních krevních skupin. Masožroutství je však přece jenom spojeno s riziky – tito jedinci jsou náchylnější k zánětům a vředům střevního traktu, kloubů, případně i dně a močovým kamenům. Značná konzumace hlavně uzenin je pro ně riziková. Tito lidé se obvykle nenechají přesvědčit ke změně stravovacích zvyklostí a stále konzumují hlavně masité produkty, případně alespoň mléčné.
Slabinou organismu je nesnášenlivost s novým jídelníčkem a s novým životním prostředím. V důsledku přílišné aktivity imunitního systému může napadat sám sebe.
Náchylnost je k onemocněním: poruchy srážení krve, snížená funkce štítné žlázy, zánětlivá onemocnění, záněty kloubů, vředy, alergie.
Jídlo má obsahovat např. vysoký podíl bílkovin (z masa i rostlinných), zelenina, ovoce……
Vypustit ze stravy např. pšenici, některé druhy luštěnin, zelí, hořčici……

K sestavení opravdu optimálního jídelníčku na tělo je třeba brát v potaz i další faktory (např. metabolický typ těla, kyselost organismu, nadváha Jablko-Hruška a další.) Komplexnost Vám rádi vysvětlí naši proškolení poradci na osobní konzultaci.