Aktuality



Připravili jsme pro Vás dvě zajímavé akce.
- Dárek za pomoc s průzkumem

- Možnost stát se odborníkem na výživu.

Věříme, že budou pro Vás tyto akce zajímavé a těšíme se na Vás.
Váš tým XL-S linie.

DÁREK ZA POMOC S PRŮZKUMEM.
Stačí vyplnit malou ANKETKU a za odměnu máte od nás dárek.
Samy se Vám ozveme a domluvíme s Vámi předání.
Na konci ankety zadejte kodové číslo: 14ZZ
klikni pro ANKETKU.


KURZ PORADCE PRO OPTIMALIZACI JÍDELNÍČKU.
Je výživa Vaším koníčkem?
Hledáte nové uplatnění?
Rádi pomáháte lidem?

Využijte naše 15 leté zkušennosti.
Absolvujte tento kurz a získejte hodnotné informace a staňte se profesionálem a pomáhejte ostatním na cestě za správným stravováním.
klikni pro KURZ

Jablko nebo Hruška

 TYP NADVÁHY JABLKO (ANDROIDNÍ) NEBO HRUŠKA (GENOIDNÍ)


MUDr. René Vlasák, primář Centra preventivní medicíny – Prevence 2000 s.r.o.

„Tak jako každý má jiný otisk prstu, není důvod, proč bychom měli mít stejný metabolismus. Zdá se, že osobní typologie je ten podstatný směr, kudy se bude redukce váhy ubírat.“
„Problémy obezity = lékaři a odborníci bohužel stále ještě často používají dogmata, které nejsou již pravdivé“
„ Medicína 21. Století = prevence.“

 

Následné informace jsou ze semináře MUDr. René Vlasáka.

Podívejte se na tvar svého těla. Ukládá se vám tuk spíše kolem pasu a v podbřišku? Potom patříte k lidem, kteří mají tělesný typ zvaný JABLKO. Tloustnete na bocích a stehnech? Pak máte tělesný typ HRUŠKU.
Stále rostoucí počet vědců i lékařů se totiž přiklání k názoru, že tělesný typ, množství tuku a oblasti, kde se tuk ukládá, jsou kritickým ukazatelem pro vývoj takových chorob, jako je například cukrovka, vysoký krevní tlak nebo osteoporóza.
Na světě proběhly už desítky výzkumů, které ukazují na silnou souvislost mezi tvarem těla, tělesným tukem a přidruženými zdravotními riziky. Oblasti, kde tělo hromadí tuk, jsou totiž indikátorem budoucích zdravotních problémů.

Nebezpečné JABLKO

Tuk se ukládá v podbřišku. Část z tohoto tuku se nachází přímo pod kůží a tento typ tuku se nazývá podkožní. Nicméně naprostá většina se ho ukládá uvnitř kolem orgánů, které se nacházejí v této oblasti. Jde především o játra, ledviny, slinivku a střeva. Tomuto tuku se odborně říká viscerální. Je lidským očím neviditelný a jeho množství se dá změřit jen speciálními přístroji.
Podkožní tuk, pokud pomineme estetické hledisko, je v podstatě neškodný. Stejně tak není nebezpečné přiměřené množství vnitřního viscerálního tuku, který chrání orgány před otřesy, nárazy, ale i před teplotními výkyvy.
Nadbytek vnitřního tuku vede k celé řadě zdravotních potíží a rizik. Předpokládá se totiž, že tento typ tuku je metabolicky více aktivní než podkožní tuk a uvolňuje do krevního oběhu celou řadu enzymů a hormonů, z nichž některé jsou velmi škodlivé.
Často se pak projevují např. problémy:
Inzulínová rezistence
Vysoký krevní tlak
Cukrovka

Zpomalená HRUŠKA

Mají vrozený pomalejší metabolismus a menší množství lymfatických spojek (cév).
Často se pak projevují např. problémy:
Otoky nohou
Poruchy imunity
Nižší krevní tlak – častá únava
Vředy, křečové žíly
Problém s Lymfatickým systémem dolních končetin
Minimální štěpení tuků při cvičení
Pro každý typ je to odlišné. Např. pro JABLKO jsou důležitější častější svačiny a pohyb v neměnné tepové frekvenci. Pro HRUŠKU je např. velká komplikace sedící životní styl, večerní sacharidy a pohyb potřebují tzv. od lýtek se střídavou frekvencí.

K sestavení opravdu optimálního jídelníčku na tělo je třeba brát v potaz i další faktory (např. krevní skupiny, metabolický typ těla, Glykemický index a další.)
Komplexnost Vám rádi vysvětlí naši proškolení poradci na osobní konzultaci.